Logopedisten, Opleidingen
Als kinderen niet goed eten, voeding weigeren of zeer selectieve eters zijn heeft dat zijn weerslag op het gezin. Het geeft zorgen op meerdere gebieden. Veel kinderen kennen een periode van selectief eten, vaak gaat dit vanzelf weer voorbij. Sommige kinderen blijven echter selectieve eters met als gevolg verminderde of onvolwaardige voedingsintake, stress in het gezin, minder plezier rondom het eten en drinken en wellicht uiteindelijk steeds meer voedselweigering.
Algemeen:
Eten is een vaardigheid die je moet leren en ervaren, ouders spelen daarin een cruciale rol. Het uiteindelijke doel van de interventie is om samen met de ouders meer variatie te krijgen in het eetpatroon en eten als een meer plezierige activiteit te kunnen ervaren en zo tot een goede voedingsintake te komen.
3 daagse module ‘Anders kijken naar selectieve eters’
Doelgroep: logopedisten
Voorkennis: Deelnemers aan deze cursus hebben minimaal de 4 daagse module SI en logopedie bij AKK gevolgd, kennen de sensorische profielen en de behandelmatrixen en hebben ervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen met eet-en drinkproblemen. Cursisten moeten tijdens de module de mogelijkheid hebben om een casus te uit te werken van een kind dat zij in behandeling hebben.
Data: 26 januari, 27 januari en 17 februari 2021 (vol)
12 oktober, 13 oktober en 3 november 2021
Kosten: € 475,00 inclusief lunch en cursusmateriaal.
Accreditatie: Deze module is geaccrediteerd met 28 punten voor logopedisten
Aantal deelnemers: minimaal 10 maximaal 16 i.v.m. corona-richtlijnen
Algemene informatie:
De 3 daagse module volgt de zienswijze en benadering van sensorische informatieverwerking aansluitend op de sensorische informatieverwerking module voor logopedisten. De module is onder andere gebaseerd op de ideeën uit de methodisch opgebouwde, op evidentie aangestuurde methodiek, Sequential Oral Sensory (S.O.S.) Appraoch to feeding . Na deze module kan je:
Deze module richt zich op onderzoek en behandeling van kinderen met eetproblemen vanaf de start van vaste voeding. Eetstoornissen (anorexia, boulimia, obesitas) en slikstoornissen worden in deze module niet uitgewerkt.
Certificaat
De deelnemer die de module afrondt ontvangt het AKK-certificaat met de vermelding van het aantal toegekende accreditatiepunten. AKK draagt zorg voor het doorgeven van de accreditatiepunten aan de Kwaliteitsregisters voor Paramedici waarvoor deze module geaccrediteerd is.
Ervaringen deelnemers:
Docenten
Anita van Eeden en Andrea Bottemanne. Beiden (preverbaal) logopedist; werkzaam bij Basalt revalidatie in Delft. Andrea en Anita hebben uitgebreide ervaring in het werken met kinderen met kritisch eetgedrag én het samenwerken met ouders. Ze hebben diverse scholingen gedaan rondom eten en drinken bij ene normale en veranderde ontwikkeling. Ze hebben in het revalidatiecentrum als eerste in Nederland een groep gestart aangestuurd vanuit de ideeën van de SOS feeding approach en aangepast aan de Nederlandse werksituatie.
Inlichtingen en aanmelding:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Annemieke Caminada
071 8876472 (bij voorkeur op maandagmiddag, dinsdag of vrijdag)
info@anderskijkennaarkinderen.nl
Inschrijving:
U kunt zich op de volgende manieren inschrijven voor deze cursus:
Algemene voorwaarden:
AKK hanteert de algemene voorwaarden zoals deze door de NRTO Nederland zijn voorgeschreven en getoetst. U kunt deze vinden op deze website op de homepage onderaan in de blauwe balk.